Опції зарахування

Навчальна дисципліна "Програмування систем реального часу" відноситься до  циклу вибіркових дисциплін і читається на 3 курсі для студкниів зі спеціальності 151 "Автоматизація і комп'ютерно-інтегровані технології"

Метою є: підготовка здобувача вищої освіти до самостійного рішення виробничих функцій,   підготовка до самостійного вирішення професійних задач, які пов’язані із питаннями архітектури сучасних систем реального часу, надбання практичних навичок розробки таких систем з використанням спеціалізованого програмного забезпечення

Основними завданнями вивчення навчальної дисципліни є:

-       формування у студентів системи знань, вмінь та уявлень про базові принципи функціонування і методів розробки систем реального часу;

-       освоєння методів та комп'ютерних технологій, які використовуються для розробки систем цього класу.

 Передумови для вивчення освітнього компоненту: «Інформатика», «Алгоритмізація та програмування», «Технічні засоби автоматизації».

Компетентності, яких набуває здобувач:

Спеціальні (фахові) компетентності:

Здатність застосовувати знання фізики, електротехніки, електроніки і мікропроцесорної техніки, в обсязі, необхідному для розуміння процесів в системах автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологіях.

Здатність обґрунтовувати вибір технічної структури та вміти розробляти прикладне програмне забезпечення для мікропроцесорних систем керування на базі локальних засобів автоматизації, промислових логічних контролерів та програмованих логічних матриць і сигнальних процесорів.

Здатність вільно користуватись сучасними комп’ютерними та інформаційними технологіями для вирішення професійних завдань, програмувати та використовувати прикладні та спеціалізовані комп’ютерно-інтегровані середовища для вирішення задач автоматизації.

Результати навчання відповідно до освітньої програми:

Вміти застосовувати сучасні інформаційні технології та мати навички розробляти алгоритми та комп’ютерні програми з використанням мов високого рівня та технологій об’єктно-орієнтованого програмування, створювати бази даних та використовувати інтернет-ресурси.

Вміти обґрунтовувати вибір структури та розробляти прикладне програмне забезпечення для мікропроцесорних систем управління на базі локальних засобів автоматизації, промислових логічних контролерів та програмованих логічних матриць і сигнальних процесорів..

Вміти використовувати різноманітне спеціалізоване програмне забезпечення для розв’язування типових інженерних задач у галузі автоматизації, зокрема, математичного моделювання, автоматизованого проектування, керування базами даних, методів комп’ютерної графіки.

Автор курсу Філь Наталія Юріївна, к.т.н., доцент кафедри АКІТ.
web-сторінка
E-mail: fil_nu@i.ua

Сертифікат ДКР:

немає

Гості не можуть отримати доступ до цього курсу. Будь ласка, увійдіть.