Опції зарахування

Нормативна навчальна дисципліна «Комп'ютерні технології та засоби розв'язання інженерних задач» є складовою циклу професійної підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр». Вона вивчається в другому семестрі та забезпечує вивчення у подальшому всіх фахових дисциплін. Передумовами вивчення дисципліни є дисципліни «Основи інформаційних технологій», «Вища математика»

Метою є ознайомлення здобувачів з сучасним зі сучасними комп’ютерними технологіями, зокрема Matlab, для розв’язання обчислювальних та інформаційних задач, типових для інженерної діяльності за фахом.

Основними завданнями вивчення навчальної дисципліни є:

- ознайомлення з етапами розв’язання інженерних задач за допомогою Matlab;

- вивчення інтерфейсу та основних математичних операцій середовища MatLab;

- формування навичок розробки Script-файлів для розв’язання інженерних задач MatLab.

Передумови для вивчення освітнього компоненту є дисципліни «Основи інформаційних технологій», «Вища математика».

Компетентності, яких набуває здобувач:

Здатність застосовувати знання математики, в обсязі, необхідному для використання математичних методів для аналізу і синтезу систем автоматизації.

 Здатність вільно користуватись сучасними комп’ютерними та інформаційними технологіями для вирішення професійних завдань, програмувати та використовувати прикладні та спеціалізовані комп’ютерно-інтегровані середовища для вирішення задач автоматизації.

Результати навчання відповідно до освітньої програми:

 Знати лінійну та векторну алгебру, диференціальне та інтегральне числення, функції багатьох змінних, функціональні ряди, диференціальні рівняння для функції однієї та багатьох змінних, операційне числення, теорію функції комплексної змінної, теорію ймовірностей та математичну статистику, теорію випадкових процесів в обсязі, необхідному для користування математичним апаратом та методами у галузі автоматизації.

 Вміти застосовувати сучасні інформаційні технології та мати навички розробляти алгоритми та комп’ютерні програми з використанням мов високого рівня та технологій об’єктно-орієнтованого програмування, створювати бази даних та використовувати інтернет-ресурси.

Вміти використовувати різноманітне спеціалізоване програмне забезпечення для розв’язування типових інженерних задач у галузі автоматизації, зокрема, математичного моделювання, автоматизованого проектування, керування базами даних, методів комп’ютерної графіки.

Автор курсу Філь Наталія Юріївна, к.т.н., доцент кафедри АКІТ.
web-сторінка
E-mail: fil_nu@i.ua


Сертифікат ДКР:

немає

Гості не можуть отримати доступ до цього курсу. Будь ласка, увійдіть.