Опції зарахування

Метою є надання майбутнім фахівцям знань про інформаційні моделі та системи управління банками (БдД) та базами даних (БД) АСУТП, реляційні та розподілені БД АСУТП, процеси адміністрування БД АСУТП, мови запитів до БД АСУТП, архітектуру програмних додатків до БД АСУТП.

Основними завданнями вивчення навчальної дисципліни є: формування у студентів системи знань, вмінь та уявлень про інформаційну модель конкретної предметної області, сучасні СУБД обробки баз даних, представлення даних за допомогою різних моделей.

Передумови для вивчення освітнього компоненту: є опанування навчальних дисциплін освітньої програми другого (магістерського) рівня.

 Компетентності, яких набуває здобувач:

Здатність здійснювати автоматизацію складних технологічних об’єктів та комплексів, створювати кіберфізичні системи на основі інтелектуальних методів управління та цифрових технологій з використанням баз даних, баз знань, методів штучного інтелекту, робототехнічних та інтелектуальних мехатронних пристроїв;

Здатність проектувати та впроваджувати високонадійні системи автоматизації та їх прикладне програмне забезпечення, для реалізації функцій управління та опрацювання інформації, здійснювати захист прав інтелектуальної власності на нові проектні та інженерні рішення;

Здатність застосовувати спеціалізоване програмне забезпечення та цифрові технології для розв’язання складних задач і проблем автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій;

Здатність розробляти функціональну, технічну та інформаційну структуру комп’ютерно-інтегрованих систем управління організаційно-технологічними комплексами із застосуванням мережевих та інформаційних технологій, програмно-технічних керуючих комплексів, промислових контролерів, мехатронних компонентів, робототехнічних пристроїв та засобів людино-машинного інтерфейсу.

Результати навчання відповідно до освітньої програми:

Створювати системи автоматизації, кіберфізичні виробництва на основі використання інтелектуальних методів управління, баз даних та баз знань, цифрових та мережевих технологій, робототехнічних та інтелектуальних мехатронних пристроїв.

 Застосовувати спеціалізовані концептуальні знання, що включають сучасні наукові здобутки, а також критичне осмислення сучасних проблем у сфері автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій для розв’язування складних задач професійної діяльності.

 Застосовувати сучасні підходи і методи моделювання та оптимізації для дослідження та створення ефективних систем автоматизації складними технологічними та організаційно-технічними об’єктами.

 Розробляти комп’ютерно-інтегровані системи управління складними технологічними та організаційно-технічними об’єктами, застосовуючи системний підхід із врахуванням нетехнічних складових оцінки об’єктів автоматизації.

Збирати необхідну інформацію, використовуючи науково-технічну літературу, бази даних та інші джерела, аналізувати і оцінювати її.

Дисципліна АБД АСУТП читається для магістрів 1 курсу навчання у 2 семестрі.

Автор курсу Філь Наталія Юріївна, к.т.н., доцент кафедри АКІТ.

web-сторінка
E-mail: fil_nu@i.ua

Сертифікат ДКР:

немає

Гості не можуть отримати доступ до цього курсу. Будь ласка, увійдіть.