Weekly outline
General
МЕТА: формування у фахівців профільної галузі умінь і навичок ефективного використання теоретичних положень органічної хімії з метою вирішення типових задач фізико-хімічних процесів хімічної технології та набуття дослідницьких навичок володіти методами спостереження, опису, ідентифікації, класифікації, об'єктів хімічної технології та продукції промисловості.
29 січня - 2 лютого
Розділ ІІІ Оксигенвмісні органічні сполуки
Тема 7 : Ароматичні монокарбонові кислоти
Мета: Знати формули та номенклатуру ароматичних монокарбонових кислот, їх фізичні та хімічні властивості. Розуміти якими способами можна одержати ароматичні монокарбонові кислоти. Аналізувати в чому полягає особливість ароматичних монокарбонових кислот вд інших монокарбонових кислот та який вплив має ароматичне ядро на властивості карбонових кислот.
5 лютого-9 лютого
Тема 8 : Дикарбонові кислоти. Насичені дикарбонові кислоти.
Мета: Знати формули та номенклатуру дикарбонових кислот, їх фізичні та хімічні властивості. Розуміти якими способами можна одержати дикарбонові кислоти. Аналізувати в чому полягає особливість дикарбонових кислот як біфункціональних сполук та який вплив мають дві функціональні карбоксильні групи на властивості кислот .
12 лютого-16 лютого
Розділ IV. Функціональні похідні карбонових кислот.
Тема 1. Галогенангідриди карбонових кислот.
Мета: Знати номенклатуру галогенангідридів карбонових кислот. Вміти записувати рівняння реакцій за допомогою яких можна одержати галогенангідриди карбонових кислот. Аналізувати хімічні властивості галогенангідридів в залежності від будови їх молекул та особливості хімічних властивостей галогенангідридів ароматичних карбонових кислот.
19 лютого-23 лютого
Тема 2. Ангідриди карбонових кислот.
Мета: Знати номенклатуру ангідридів карбонових кислот. Вміти записувати рівняння реакцій за допомогою яких можна одержати ангідриди карбонових кислот. Аналізувати хімічні властивості ангідридів в залежності від будови їх молекул та особливості їх хімічних властивостей порівняно з галогенангідридами.
26 лютого-1 березня
Тема 3 Естери карбонових кислот.
МЕТА: Знати номенклатуру, ізомерію, класифікацію естерів карбонових кислот. Мати уявлення про будову молекул естерів та взаємний вплив атомів у молекулі. Вміти записувати рівняння реакцій за допомогою яких можна одержати естери карбонових кислот. Аналізувати хімічні властивості естерів в залежності від будови їх молекул та розуміти механізми реакцій.
4 березня-8 березня
Тема 4 Жири.
МЕТА: Знати номенклатуру, ізомерію, класифікацію жирів. Мати уявлення про будову молекул жирів як естерів вищих карбонових кислот. Вміти записувати рівняння реакцій за допомогою яких можна одержати жири . Аналізувати хімічні властивості жирів в залежності від будови їх молекул та розуміти механізми реакцій.
11 березня-15 березня
Тема 5 Аміди карбонових кислот.
МЕТА: Знати номенклатуру, амідів. Мати уявлення про будову молекул амідів як похідних карбонових кислот. Вміти записувати рівняння реакцій за допомогою яких можна одержати аміди . Аналізувати хімічні властивості амідів в залежності від будови їх молекул та розуміти механізми реакцій.
18 березня-22 березня
Тема 6 Нітрили (ціаніди)
МЕТА: Знати номенклатуру, нітрилів. Мати уявлення про будову молекул нітрилів як похідних карбонових кислот. Вміти записувати рівняння реакцій за допомогою яких можна одержати ціаніди . Аналізувати хімічні властивості нітрилів в залежності від будови їх молекул та розуміти механізми реакцій.
25 березня-29 березня
Тема 7 Галогенкарбонові кислоти.
МЕТА: Знати загальну формулу та номенклатуру галогенкарбонових кислот . Мати уявлення про будову молекул галогенкарбонових кислот. Вміти записувати рівняння реакцій за допомогою яких можна одержати галогенкарбонові кислоти . Аналізувати хімічні властивості галогенкарбонових кислот в залежності від будови їх молекул та розуміти механізми реакцій.
1 квітня-5 квітня
Розділ V. Амінокислоти. Аміни.
Тема 1 Амінокислоти.
МЕТА: Знати загальну формулу та номенклатуру амінокислот . Мати уявлення про будову молекул амінокислот. Вміти записувати рівняння реакцій за допомогою яких можна одержати амінокислоти . Аналізувати хімічні властивості амінокислот в залежності від будови їх молекул та розуміти механізми реакцій.
8 квітня-12 квітня
Тема 2 Алкіламіни.
МЕТА: Знати загальну формулу та номенклатуру амінів . Мати уявлення про будову молекул алкіламінів. Вміти записувати рівняння реакцій за допомогою яких можна одержати алкіламінів . Аналізувати хімічні властивості амінів в залежності від будови їх молекул та розуміти механізми реакцій.
15 квітня-19 квітня
Тема 3 Ариламіни.
МЕТА: Знати загальну формулу та номенклатуру амінів . Мати уявлення про будову молекул ариламінів. Вміти записувати рівняння реакцій за допомогою яких можна одержати ариламіни . Аналізувати хімічні властивості амінів в залежності від будови їх молекул та розуміти механізми реакцій.
22 квітня- 26 квітня
Розділ VI. Вуглеводи і білки.
Тема 1 Моносахариди.
Мета: знати визначення, будову та класифікацію моносахаридів; мати уявлення про ізомерію та таутомерію моносахаридів; вміти записувати та розрізняти альдегідну й напівацетальну форми; аналізувати фізичні та хімічні властивості моносахаридів залежності від будови молекули та наявності функціональних груп.
27 квітня-3 травня
Тема 2 Дисахариди.
6 травня-10 травня
Тема 3 Білки.
Мета: мати уявлення про білки як вищій щабель розвитку речовини у природі, що обумовило появу усього живого ; знати склад та будову білкової макромолекули та структур поліпептиду білка; розуміти як впливає пептидний зв'язок на хімічні властивості білків, їх амфотерність; аналізувати взаємозв'язок між різними структурними рівнями білкових молекул та їх хімічною багофункціональністью, проблемою хімічного та мікробіологічного синтезу білків.
13 травня-17 травня
Тема 4. Нуклеїнові кислоти.
Мета: знати склад і будову нуклеотидів, а також як з них утворюється первинна структура нуклеїнових кислот та структурні особливості ДНК; розрізняти по трьом ознакам склад РНК і ДНК; уявляти процес подвоєння ДНК; аналізувати та порівнювати вторинну структуру ДНК і білків.
20 травня-24 травня
Екзамен