Курс "Соціальна економіка" буде цікавим для здобувачів вищої освіти денної і заочної форм навчання, що займаються дослідженням соціальної сфери, вивчають тенденції розвитку української економіки, відслідковують їх стан і перспективи.

В структурі компонентів освітньої програми підготовки бакалаврів зі спеціальності 051 «Економіка»  дисципліна «Соціальна економіка» належить до обов'язкового циклу дисциплін професійної підготовки. Також дисципліна пропонується до вивчення як вибіркова для здобувачів інших освітніх програм.

Метою вивчення навчальної дисципліни є формування компетенцій щодо теоретико-методичних засад функціонування економіки соціальної сфери у швидкоплинних трансформаційних змінах суспільства і держави.

Ключові теми курсу: "Сутність і основні складові сучасної соціальної економіки", "Соціальна політика держави", "Планування та фінансування в соціальній економіці", "Система соціального захисту населення" та ін.

Тривалість курсу: 120 годин (4 кредити ECTS).

Форма підсумкового контролю: екзамен (ЕП), залік (вибіркова дисципліна).

Розробник та викладач курсу: к.е.н., доцент, доцент кафедри економіки і підприємництва Деділова Тетяна Вікторівна (стаж науково-педагогічної роботи - 19 років). 


Сертифікат ДКР:

бейджчервень 2023